Polírozott beton takaritása

A polírozott betonfelületek fényességének megtartásához a megfelelő technológián túl, számtalan minőségi vegyszer áll rendelkezésre a legkülönbözőbb gyártóktól. A betoncsiszolás és polírozás folyamata végén, bár egy rendkívül zárt felület jön létre, a vegyi hatások ellen a beton, szerkezetéből adódóan nem teljesen védett, Ezért a védőszerek kiválasztása során elsősorban a felületet érő vegyi és várható mechanikai hatásokat kell figyelembe venni.

Alapvetően ezeknek az állapot fenntartó, és felület tisztító vegyszereknek két feladata van , a felületi szennyeződések, – ipari környezetben nézve: targoncanyomok, olajok, vegyszerek, stb, stb. eltávolítása, és a felület tömörségének, szilárdságának, kapilláris tömitettségének fenntartása.

Technológiáját tekintve egy csiszolt, – polírozott betonpadló takaritása a terület méreteitől függően kézi takaritóeszközök és gépesített súroló autómaták segitségével remekül elvégezhető. – Legcélszerűbb poliészter szálakból, álló vagy ajánlott a gyémántpor tartalmú takaritó padek napi használata, amely amellett hogy környezetbarát ( hiszen használatához csak tiszta víz szükséges), hatékonyabb mint a kézi moppal történő munkavégzés. Amennyiben növelni akarjuk a takaritás hatékonyságát, akár napi, akár időszakos jelleggel alkalmazhatjuk a beton minőségét, és fényét fenntartó vegyszereket.

Alapvetően lényeges hogy betonaljzatunkat semlegeshez közeli szerekkel tisztítsuk, de ha mindenképpen erős szennyeződést kell eltávolítanunk, akkor is elsősorban a lugos PH – val rendelkező vegyszerek irányába javasolt elmozdulni.

néhány ismertebb ajánlott fenntartó vegyszer a betonszappan vagy Stone soap, a  Lithi Guard, Beta, C2Clean, OmegaPlus, K-lux, stb…

 

 

  • Értékelés
Sending
User Review
4.94 (16 votes)

Hagyj Üzenetet

tizenhárom − 1 =