Beton impregnálás

Betonpadló, oldalfal, impregnálása alapvetően kétféle módszerrel lehetséges. Felületbe szívódó vagy felületen védőbevonatot alkotó anyaggal ( természetesen vannak anyagok amelyek beszívódnak és a felületen is bevonatot képeznek ) ..
Az impregnálóanyag kiválasztásakor érdemes elsősorban a felület használatához igazodni. vagyis felesleges egyszerű vízzel érintkező felületet összetett olajok, sók, stb. elleni impregnálószerrel kezelni mert a funkcionálisan összetett anyagok ára általában elég jelentős költség különbözetet is jelent. Több közismert cég kinál kiváló termékeket különböző árakon, de amit alapvetően tudni érdemes ezekkel kapcsolatban, hogy az impregnálások 90% át jó esetben 2-3 évente meg kell ismételni a védelem megújitásához.

Olajos betonfelület tisztítása

Ipari padló tisztítás

Tudni kell, hogy impregnálni, csak száraz tiszta felületet szabad, a megfelelő végeredmény és hatás eléréséhez.  A megelőző felület tisztítás amennyiben már használatban lévő felületről beszélünk, történhet sokféle módon, pl. nagy nyomású mosóval, vagy vegyszerekkel, aljzatcsiszolással, vagy ezek kombinációjával.

 

 

 

ipari padló lithiummal kezelve

ipari padló impregnálás

Érdemes megemlíteni még a lithium densifier kezelést mint hatékony felület tömörítő eljárást, amely 50-70 % ban javítja a felületi kopásállóságot, és folyadékokkal szembeni felületi ellenállást. A lithium densifier ugyn nem kifejezetten impregnáló szer, de hatása előnyösen befolyásolja a betonfelület tulajdonságait, kiváló megelőző kezelés impregnálás előtt. Tulajdonságait felületbe szívódva fejti ki, / így nem kopik le róla, / és legalább 8-10 évig megőrzi, tehát rendkívül költséghatékony.

 

Sending
User Review
5 (17 votes)

4 hozzászólás