Betoncsiszolás vagy mikrocement ?

Közkedvelt padlóképzési technológiák összehasonlítása - előnyök - eltérések - hátrányok

A mikrocement és a betoncsiszolás két népszerű padlóképzési technológia, amelyek számos előnnyel rendelkeznek. A két megoldás között azonban vannak lényeges különbségek is, amelyeket érdemes figyelembe venni a választáskor.

Mikrocement

A mikrocement egy cementalapú, rugalmas anyag, amelyet vékony rétegben hordanak fel a betonra. A mikrocement előnye, hogy rendkívül sokoldalú, és szinte bármilyen stílushoz és környezethez alkalmazható. A színválaszték és a textúrák lehetőségei miatt, használatával mindenki egyedivé varázsolhatja az otthonát.

A mikrocementből készült padló előnyei közé tartozik:

 • Különleges megjelenés: A mikrocement padló egyedi és modern megjelenést kölcsönöz a helyiségeknek.
 • Tartósság: A mikrocement padló rendkívül tartós, és ellenáll a kopásnak, a karcolásnak és a víznek.
 • Könnyű karbantartás: A mikrocement padlót könnyű tisztítani és karbantartani.
 • Rendkívül vékony: A mikrocement padlót vékony rétegben hordják fel, így alkalmas a meglévő burkolatok felújítására is.

A mikrocement padló hátrányai közé tartozik:

 • Ár: A mikrocement padló általában drágább, mint a hagyományos padlóburkolatok.
 • A kivitelezés igényessége, és bonyolultsága : A mikrocementtel készült padlót szakembernek kell felhordani, hogy a megfelelő minőséget biztosítsa, hiszen bonyolult, egymást követő fázisokra épül..

Betoncsiszolás

A betoncsiszolás egy olyan folyamat, amelynek során a beton felületét fém és műgyanta kötésű szerszámokkal, általában bolygóműves géppel megmunkálják, hogy egyenletes és sima legyen. A betoncsiszolás előnye, hogy a beton felületét egyedi és modern megjelenésre lehet alakítani, azon nem lesznek elváló részek.

A csiszolt betonpadló előnyei közé tartozik:

 • Különleges megjelenés: A betoncsiszolás egyedi és modern megjelenést kölcsönöz a helyiségeknek.
 • Tartósság: A betoncsiszolás tartós megoldást biztosít.
 • Könnyű karbantartás: A betoncsiszolást könnyű tisztítani és karbantartani.

A betoncsiszolás hátrányai közé tartozik:

 • A beton minősége: A betoncsiszolás csak akkor eredményez megfelelő minőségű eredményt, ha a beton minősége megfelelő. Gyenge minőségű beton esetén a végeredmény a sok javítás miatt erősen foltos hatású lehet
 • A beton színe: A kivitelezés során bár az elkészült beton szinét tudjuk kismértékben szinezni, annak alapszine határozza meg a végeredményt.
 • A kivitelezés igényessége: A betoncsiszolást szakembernek kell elvégeznie, hogy a megfelelő minőséget biztosítsa a technológia ismerete elkerülhetetlenül fontos a tartós végeredmény érdekében.

Összehasonlítás

A két technológia közötti fő különbség a felületi vastagság. A mikrocement kb 1-3mm vékony rétegben hordható fel, míg a betoncsiszolás során a meglévő beton felületét munkálják meg, - amelyből eltávolítanak a csiszolás során pár mm-t .

A mikrocement előnye, hogy nagyobb felületi változatosságot tesz lehetővé, míg a csiszolt beton előnye, hogy felületét egyedi és modern megjelenésre lehet alakítani, és nincs későbbiekben felváló elváló felületi rész.

A választás során figyelembe kell venni a következő szempontokat:

 • Költség: A mikrocementtel készült padló általában drágább, mint a betoncsiszolás.
 • Kivitelezés: A mikrocementes padlót szakembernek érdemes felhordani, míg a betoncsiszolást akár házilag is el lehet végezni.
 • Végleges megjelenés: A mikrocementes padló egyedi és modern megjelenést kölcsönöz a helyiségeknek, míg a csiszolt beton a beton természetes szépségét hangsúlyozza.

Végkövetkeztetés

A mikrocement és a betoncsiszolás két népszerű padlóképzési technológia, amelyek számos előnnyel rendelkeznek. A választás során figyelembe kell venni a fenti szempontokat, hogy a megfelelő megoldást válasszuk ki.

Sending
User Review
5 (1 vote)