Betoncsiszolás házilag

Sokan keresik a megoldást hogy lakásuk teraszuk, garázsuk padlóján saját kezük munkájával készüljön el a betoncsiszolás.  Egyrészt, hogy büszkén mondhassák el magukról őket dicséri a padló egyedi megjelenése, a design,  másrészt, az anyagi megfontolások is közre játszhatnak.  Itt most leírjuk amit tudni kell ahhoz hogy el tudják dönteni mi is szükséges egy sikeres, és elfogadható végeredménnyel és hosszú távon funkcionalitással kecsegtető  házilagos betoncsiszoláshoz.

Gép és anyagszükséglet feltételei :

  • Minimum egy 70-10kg súlyú egytárcsás gép, ( max. 5-30m2 ig )
  • fémkötésű csiszoló szerszámok
  • műgyanta kötésű csiszoló szerszámok
  • Javitóanyag / filler  ( műgyanta, vagy cementes )
  • kézigép és hozzávaló csiszolószerszámok 50-1500# ig
  • impregnáló - betonkeményitő anyag

Ezeknek a betoncsiszoló eszközöknek a beszerzése lehet akár milliós nagyságrend. Gépbérléssel át lehet hidalni ugyan ezt a problémát, de még mindig ott van a szakértelem hiánya, ami a szerszámok nem megfelelő használata mellett szó szerint százezres szerszámkopás költségeket jelenthet !!!

A leggyakoribb hibák betoncsiszolás közben:

  •  Az interneten található sok ajánlat betoncsiszoló gép címmel. Ezek a gépek nagyrész kézi gépek melyek bár alkalmasak a célra de funkciójukat tekintve nem alkalmasak nagymérvű betoncsiszolás , polírozási munkákra, betonpadló kialakitására, hanem csak kisebb nagyobb igazitásokra, szélmunkákra, felületi eltérések lecsiszolására, stb.  A nagyobb önbizalommal rendelkezők képesek sokszor belevágni még ezzel a szerszámmal is, mert nem tudják, hogy hiába ügyeskezüek, betonpadlójuk így kivitelezve --> borzalmas kinézetű lesz, hullámos, sávos, tele szerszám bemarási nyomokkal.
  • Jellemző laphiba a gyengére készitett, kispórolt cementes, rossz arányokkal kevert betonaljzat készitése. Az adalék kispórolás / párazáró elhagyása  =  porló beton, gyenge felületet eredményez,  amely  betonkeményitő felhasználással jó esetben orvosolható.
  • vékony beton / esztrich aljzat készités acélháló nélkül. -->  később egész biztosan tele lesz repedésekkel!

Sok hiba létezik melyek a felület tartósságát befolyásolják, mindet most nem soroljuk fel.betonaljzat  betonjavítás --- Összefoglalásként kijelenthetjük : Ha igazán jó betonpadlót akarunk forduljunk inkább szakemberhez, legalább a csiszolás - polírozás idejére.  A betonozást ha elég körültekintőek vagyunk házilag is elkészithetjük, de figyelni kell a folyamatos minőségre és a bedolgozásnál a lehúzásra, valamint az utókezelésre !

polirozott-beton

betonpadló csiszolás és polírozás után

 

WE LOVE Betoncsiszolás♥

 

Kérjük ha tetszik oldalunk, hasznosnak találja a rajta található információkat, megosztással - lájkolással segítse munkánkat. - Köszönjük :)!
Sending
User Review
5 (10 votes)