Betonkeményités gyenge beton tömöritése

A betonkeményitők és tömöritők használata egyre jobban terjed, a betoncsiszolási technológia térhóditásával. A gyenge minőségű, "puha" betonok minőségének javítására fejlesztett anyagok hatásukat legjobban csiszolással kombinálva fejtik ki. A felújitások során parketta, linóleum, padlólapok, stb. alól felszinre kerülő betonaljzatot nem mindig készitették csiszolásra alkalmas minőségben a költségek csökkentése érdekében. - Az esetek nagy százalékában azonban ha a betonaljzatot hozzáértő brigád csinálta nincs veszve minden és az  aljzat a felső réteg becsiszolása és egy, esetleg több alkalommal történő betonkeményitő folyadék alkalmazását követően alkalmassá válik végső kopóórétegként történő használatra, és csiszolás polírozásra, végeredményként esztétikus látszóbeton aljzatot biztosítva.

A betontömöritők - betonkeményitők fajtái

A technológia fejlődés, a laborok fejlesztései folyamatosan ujabb és egyre magasabb minőségű anyagokkal támogatják a betoncsiszolás és betonpolírozás technológiákat. A legelterjedtebb felhasznált anyagok a nátrium-szilikátos, kálium-szilikát alapú, és a Litium-szilikát alapú betonkeményitők.

  • Nátrium-szilikátos betonkeményitő  a legrégebben használt utólagos betonkeményitésre használt folyadék. Molekuláris méreteinél fogva a felület felső rétegeibe képes csak szívódni, ahol kikristályosodva kötést alkot az betonnal, kitöltve annak pórusait, így javítva a porózusságot és a keménységet.
  • Kálium-szilikátos betonkeményitő már egy újabb fejlesztés, amely kisebb molekulaszerkezetének köszönhetően nagyobb mélységekben és mértékben képes a beton felületébe hatolni és ott ennek megfelelően erősebb kötéseket alakít ki. Árát tekintve megfizethető és erőteljes keményitőszer, jelenleg még a leggyakrabban használt vegyület.
  • Lithium-szilikátos betontömöritő jelenlegi piacon lévő ipari méretekben használt leghatékonyabb betonkeményitő szer ! - Használata általában az előbb említett szerekkel és betoncsiszolással kombináltan hozza a legjobb eredményt. Felhasználása egyszerű, jól polírozható és nem csapódik ki a felületen esetleges túlkezelés esetén. Árát tekintve azonban a hatást meg kell fizetni mert egyenlőre ez a legdrágábban beszerezhető, és ez  koncentrációtól függően változhat ára általában 1000-1500 ft/m2 költséget jelenthet egy kivitelezés során. Felhasználását követően a felület hosszú távon jól takarithatóvá és ugyanakkor csúszásmentessé válik, tömörsége, felületi fénye és ellenállása vegyi anyagokkal szemben megnő - a betonfelület megfelelő takaritása mellett - évtizedekig megmarad.

 

VÁSÁRLÁS

Sending
User Review
5 (1 vote)