X

Ipari padló felújitása

Az ipari betonpadlók javitásának lépései és technológiája elsősorban a megszüntetendő problémától , jelenségtől függ. általánosságban azonban a betoncsiszolás mint folyamat általános résztvevője a betonpadlók megújitásának.

A legjellemzőbb betonhibák és javitásuk

  • Betonkitörések, felületi bemaródások, repedések, lyukak, óvasalatok: – Javitásának módja a felület sérülésének méretétől és mértékétől függ elsősorban adott területen. Egy két darab kitörés bemaródás javitásához az alap megfelelő előkészitését követően ipari padlójavitóanyagokkal kezdünk neki – ezek általában műgyantával feljavított cementes anyagok, melyek bekeverést követően 2-24 órán belül kikötnek és megszilárdulnak attól függően gyorskötő cementet vagy normál kötésidejű cementet tartalmaznak. Léteznek még tisztán műgyanta alapú kétkomponensű keverékek is melyeket homokkal dúsítanak, vagy tyxotropizálóval lehet állékonyabbá tenni. A javitást követően amennyiben az nagyobb területet ölel fel, a felület homogenitását betoncsiszolással és polírozással, felületi vagy leszívódó impregnálással lehet megadni. óvasalatokat véséssel vágással el kell távolítani de úgy hogy a vágás a szintvonal alá kerüljön, hogy később azt javitóanyaggal el lehessen fedni. Nagymértékű felületi erózió esetén érdemes az egész felületet visszamarjuk betonmaróval majd a felszinre kerülő beton állapotától függően következik vagy a
  • 1., javitás és több fázisú csiszolás betonkeményités és impregnálás – betonpolírozás,
  • 2., önterülő nagyszilárdságú ipari aljzatkiegyenlitőt ipari padlót kell teríteni a régi padló szintvonalába.
  • Dilatációs hézagok letörései, tömitőanyagok kiszakadása: – javitásánál a dilatációk teljes tisztitása, ( jó esetben csak ennyi ) és újratöltése dilatációs szalaggal és tömitőnyaggal. amennyiben szélek töredezése olyan mértékű hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni a szélek visszavágása a megfelelő hosszútávú megoldás. V alakban a két szélt végigvágjuk kivéssük majd a dilatációkat pontosan feljelezzük flra, vagy vezetőket helyezünk a nyomba. Ez követően Sopro, Mc, Mapei vagy más műgantás habarcs anyaggal ( amennyiben műgyanta kerül rá ) kiöntjük a teljes felületet, amit következő 1-2 nap megvágunk, és kitöltünk.
  • Savmart beton, olajos padló, felületi porlódás:  – Esetén a betoncsiszolás – és polírozás, a megoldás. A sérülés mértékétől függően a beton felületét visszacsiszoljuk és újra tömöritjük, majd polírozzuk.
  • Nehezen takaritható, Porózus beton – ipari padló: Felületi tömörségének visszaállitása amennyiben más probléma nincs kis költségvetésből orvosolható még ebben a stádiumban. Szerencsés esetben egy mikrocsiszolás-tisztitást követő lithium vagy kálium bázisú betontömöritő segíthet a problémán befejező fázisként highspeed polírozással kiegészitve. – Érdemes még felületi megjelenéstől függően mérlegelni különböző polymerek és vaxok, esetleg akril vagy poliuretán bázisú lakkok használatát is.

 

AzAAzAz Az ipaaAAz730
Értékeld a cikket
Overall
5
  • Értékelés
User Review
4.95 (19 votes)

összegzése.

Kérjük a cikk értékelésével járuljon hozzá oldalunk hasznosságának megitéléséhez és ossza meg véleményét szociális hálókzatokon.

Betoncsiszolás Budapest: Concrete polishing the best surface preparation method.
Related Post
Leave a Comment