X

Beton impregnálás

Betonpadló, oldalfal, impregnálása alapvetően kétféle módszerrel lehetséges. Felületbe szívódó vagy felületen védőbevonatot alkotó anyaggal ( természetesen vannak anyagok amelyek beszívódnak és a felületen is bevonatot képeznek ) ..
Az impregnálóanyag kiválasztásakor érdemes elsősorban a felület használatához igazodni. vagyis felesleges egyszerű vízzel érintkező felületet összetett olajok, sók, stb. elleni impregnálószerrel kezelni mert a funkcionálisan összetett anyagok ára általában elég jelentős költség különbözetet is jelent. Több közismert cég kinál kiváló termékeket különböző árakon, de amit alapvetően tudni érdemes ezekkel kapcsolatban, hogy az impregnálások 90% át jó esetben 2-3 évente meg kell ismételni a védelem megújitásához.

Ipari padló tisztítás

Tudni kell, hogy impregnálni, csak száraz tiszta felületet szabad, a megfelelő végeredmény és hatás eléréséhez.  A megelőző felület tisztítás amennyiben már használatban lévő felületről beszélünk, történhet sokféle módon, pl. nagy nyomású mosóval, vagy vegyszerekkel, aljzatcsiszolással, vagy ezek kombinációjával.

 

 

 

ipari padló impregnálás

Érdemes megemlíteni még a lithium densifier kezelést mint hatékony felület tömörítő eljárást, amely 50-70 % ban javítja a felületi kopásállóságot, és folyadékokkal szembeni felületi ellenállást. A lithium densifier ugyn nem kifejezetten impregnáló szer, de hatása előnyösen befolyásolja a betonfelület tulajdonságait, kiváló megelőző kezelés impregnálás előtt. Tulajdonságait felületbe szívódva fejti ki, / így nem kopik le róla, / és legalább 8-10 évig megőrzi, tehát rendkívül költséghatékony.

 

User Review
4.89 (27 votes)
betonmaro: Betoncsiszolás, polírozás szakmai fórum

View Comments (4)

    • Kedves Luigi. általánosságban elmondható hogy a kezelt impregnált felületeket semlegeshez közeli tisztitószerekkel érdemes tisztítani, lúgos ph -val. Ha a tisztitószer tartalmaz ráadásul beton ápoló összetevőket az külön bonusz ..

  • Semlegeshez kozelo ph s lugos tisztitoszerrel, vagy a kiter match pl erre tokeketes. Keresse fel oldalunkat

Related Post
Leave a Comment