X

Betoncsiszolás loft stílusban

Loft Betoncsiszolás

A terrazzo megjelenésű csiszolt betonpadlók mellett az utóbbi években rohamosan terjedt el szürke eminenciás, az elegáns, a visszafogottabb stílusú LOFT padló. Ez a stílus, és s hozzá illő belsőterek kialakítása minimalista design térhóditása több tényezőnek is köszönhető, Egy egy jól megtervezett lakótér a letisztult elegancia és puritanizmus mellett a funkcionalizmust és a legújabb technológiákat is ötvözi a szürke, vajszín, fehér, vagy éppen sötétszürke felszín alatt.

De milyen feltételei vannak, hogyan is kell Loft padlót készíteni ?

Ez a technika, bár egyszerűnek gondolnánk, ( bizonyos szempontból az ) mégis a legnagyobb odafigyelést és kivitelezáési precizitást követeli. A magyar épitőipari kisvállalkozók , vállalkozások által képviselt betonozással foglalkozó szakága, – tisztelet a kivételnek – még mindíg nem áll készen erre. Magyarországon ha betonozásról beszélünk, egy mester jut eszünkbe aki kis csapatával betonkeverővel keveri az anyagot. Befejezésül ölesléccel, deszkával, simítóval beütögeti, lehúzza szemmértékre ahogy sikerül. A minőség változó, a teteje hepehupás, felvizes, az utókezelés elmarad..  Hát ez sajnos ide nem elég! A szélek glettvassal történő behúzása, pl. az esetek 99,9% ban elmarad.. sajnos.  Ilyen aljzatból nem lehet az interneten keringő képeken látható Loft padlót csiszolni !  A betoncsiszolás megkezdésekor, már az első fázisban előkerülnek a betonozás hibái, a kavicsok felszínre csiszolódnak a huplik,  eltávolításakor a síkra dolgozás során ! Tehát máris elbukott az elképzelésünk a szép sima, egyenletes , kissé felhős alapfelülettől.  A padlónk stílusát innentől kezdve már csak egy betonglett mentheti meg. De maradjunk a Loft betoncsiszolásnál. – Azt már kifejtettük mi az ami nemkivánatos előzmény, hogyan Ne hagyjuk dolgozni a betonozó vállalkozót amikor csiszol Loft padlót szeretnénk.

Most lássuk, mi a helyes, az elvárás ilyenkor az aljzattal szemben.

  • Ajánlott, min. C20 betonkeverék, egységes minőség, és bedolgozás, későbbi repedések elkerülésére javasolt a vasháló, műanyagszál, vagy üvegszál bekeverése is.
  • A felület eldolgozásakor a széleket be kell glettvassal szép simára simítani. Másképpen a szélek a későbbi javitásokból eredő szineltérések miatt keretként jelennek meg.  A betoncsiszoló cégek a szélek javításának utómunkálatáért pénzt számolnak fel.
  • A padló végső síkját, simaságát a betárcsázás adja meg., amit kiegészíthet egy premix szórás, / vállalkozóval történt megegyezés alapján /  ami többféle színben beszerezhető éitőipari cégeknél pl. Durostone. Mapei, Sopro..

Ezt követően érkezik a betoncsiszoló cég, aki átlag 4 csiszolási fázisból és egy végső impregnálásból álló munkasort hajt végre, a betonpadló végső megjelenését beállítva.

 

User Review
4.94 (18 votes)
betonmaro: Betoncsiszolás, polírozás szakmai fórum
Related Post
Leave a Comment